Over BKS

Wat is de BKS?

BKS staat voor 'Branche Kwalificatie Structuur'. De eisen die gesteld worden aan medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche zijn doorlopend in beweging. Daarvoor is het belangrijk zich te blijven ontwikkelen. De BKS heeft tot doel om zowel werknemers als werkgevers en overige geinteresseerden een actueel overzicht te bieden van alle herkenbare functies in de meubel- en interieurbouwbranche, de voor deze functies geldende loopbaanpaden en bijbehorende opleidingsmogelijkheden.

Hoe werkt de BKS?

Op de Homepagina kun je kiezen voor twee routes:

Route 1

Je werkt al of bent werkzaam geweest in de meubel- en interieurbouwbranche. Wil je informatie over opleidingsmogelijkheden dan klik je op 'ik wil mij verder professionaliseren' en je ziet de mogelijkheid per functie.

Route 2

Je wilt in de de meubel- en interieurbouwbranche gaan werken. Hier vind je een overzicht van alle beroepen in de meubel- en interieurbouwbranche. Klik je op 'mijn mbo-diploma halen' dan zie je de mogelijkheden per functie en een overzicht van de opleidingsinstituten waar je de opleiding kunt volgen. En per functie de bijpassende cursusmogelijkheden.